Ben jij op zoek naar meer recepten? Bekijk dan alle recepten van L’OR!
Ben jij op zoek naar meer recepten? Bekijk dan alle recepten van L’OR!
Zet een dubbele espresso met L'OR Forza koffiebonen. Meet 40 ml af, voeg 2 el poedersuiker toe en laat deze volledig afkoelen in de koelkast. Klop de slagroom en de klopfix (slagroomversteviger) met een mixer en boeg een beetje bij beentje de koude espresso toe. Klopt tot stijve pieken en laat verder opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden (elektrisch).
Laat de chocolade au bain-marie smelten. Laat het vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.
Splits de eieren. Klop de eiwitten in een schone vetvrije kom. Voeg beetje bij beetje 100 gr suiker toe en klop tot stevige pieken.
Mix de boter met resterende suiker in een andere kom tot een luchtige massa. Voeg één voor één de eidooiers toe. Voeg het amandelmeel en de afgekoelde chocolade toe en mix kort door elkaar.
Spatel tot slot de eiwitten door het beslagg en giet het in een inegevette springvorm.
Bak de torta caprese in 45 minuten gaar. Het hoort dat hij een beetje gaat inzakken.
Laat hem afkoelen en bestrooi de chocolade amandeltaart met poedersuiker. Serveer met de koffieroom.