Tiramisu Cheesecake

Porties: 8 personen
Bereidingstijd:
210 minuten
Benodigdheden
  • Springvorm (20 CM)

Prikkel je zintuigen met deze luxueuze Tiramisu cheesecake van Uit Paulines Keuken, bereid met de intense smaak L'OR Onyx koffie.

Ingrediënten

  • 150 + 100 gr lange vingers
  • 100 gr gesmolten roomboter
  • 300 gr roomkaas
  • 300 gr mascarpone
  • 200 ml slagroom
  • 125 gr suiker (+1 tl)
  • 60 ml espresso (L'OR Onyx)
  • 4 blaadjes gelatine
  • Cacao (ter garnering)

Bereiding

  1. 01

    Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met bakspray.

  2. 02

    Maal 150 gram lange vingers in een keukenmachine tot grove korrels. Meng het met 100 gram gesmolten roomboter. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm. Druk de vulling met de achterkant van een glas goed aan. Laat de koekbodem een halfuurtje in de koelkast opstijven.

  3. 03

    Laat de gelatine in koud water weken.

  4. 04

    Zet een dubbele espresso met de L'OR Onyx koffie en voeg 1 tl suiker toe. Meng het door elkaar en zet het even aan de kant.

  5. 05

    Klop de roomkaas, de mascarpone, 100 ml slagroom en de suiker stijf. Dit kan allemaal tegelijk in de kom.

  6. 06

    Verwarm de resterende 100 ml slagroom in een pannetje. Laat het niet koken. Knijp de gelatine uit en meng het met een garde door de warme slagroom. Roer alles goed, zodat er geen klontjes onstaan. Giet dit bij de rest van de vulling en meng het door elkaar.

  7. 07

    Giet 1/3 van de vulling op de koekbodem en strijk het met een lepel glad.

  8. 08

    Haal de lange vingers door het koffiemengsel en leg ze op de vulling. Ga zo door, totdat de hele laag met lange vingers is bedekt.

  9. 09

    Verdeel wederom 1/3 van de vulling op de lange vingers en strijk de bovenkant glad.

  10. 10

    Doe de overgebleven vulling in een spuitzak. Spuit mooie toefjes op de bovenkant van de taart. Tip: is de vulling niet stijf genoeg om op te spuiten? Leg de spuitzak dan een paar uur in de koelkast.

  11. 11

    Laat de taart minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.

  12. 12

    Garneer de tiramisu cheesecake voor het serveren met wat cacao.