Geniet van deze heerlijke tiramisu in combinatie met L'OR RISTRETTO koffiecups.
Maak custard volgens het subrecept. Meng de koude custard met de mascarpone en roer met een garde tot er geen klontjes meer inzitten. Sla de slagroom lobbig op en spatel rustig door de mascarpone.
Los de suiker op in de L’OR Espresso RISTRETTO en dip daar de lange vingers in. Houd je van een wat harder koekje, dan dip je ze maar een seconde. Wil je alles wat zachter, dip de koekjes er dan langer in.
Bouw de tiramisu op door de bodem van een glas of bakje te bedekken met lange vingers. Daaroverheen een laag mascarponemix. Herhaal dit zodat er twee lagen koekjes en twee lagen mascarpone zijn. Top vlak voor het opdienen de bovenkant af met een dun laagje cacaopoeder dat je er uit een zeefje overheen laat vallen.
Breng voor de banketbakkersroom in een steelpan de melk met 40 gram suiker en vanille, inclusief de leeg geschraapte peul. Laat de melk niet overkoken.
On the side’ meng je in een kom het custardpoeder met het zout en de rest van de suiker. Voeg de eidooier toe en roer tot een pap zonder klontjes. Giet al roerend een pollepel hete melk bij het custardpapje. Meng goed, zo warmt dit mengsel een beetje op, dat heet ‘familie maken’. Voeg het papje al roerend toe aan de hete melk en breng zachtjes aan de kook. Blijf roeren. Verwijder de vanillepeul.
De crème patissière moet 2 minuutjes zachtjes doorkoken en zal dan dikker worden. Schenk de crème in een schaal.