Paastulband

Porties: 8-10 personen
Bereidingstijd:
90 minuten
Benodigdheden
  • Tulbandvorm (23 cm)

Prikkel je zintuigen met de Paastulband van Uit Paulines Keuken. Het koffieglazuur, bereid met L'OR Crema Classique koffiebonen, versterkt de unieke smaken. Geniet van een onweerstaanbaar moment tijdens Pasen.

Ingrediënten

  • 200 gr roomboter
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 175 gr witte basterdsuiker
  • 100 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 100 gr pecannoten (+ extra voor garnering)
  • 3 tl kaneelpoeder
  • Snuf zout
  • Voor het Koffie glazuur:
  • 25 ml Espresso L'OR Crema Classique koffiebonen (L'OR Crema Classique koffiebonen)*
  • 100 gr poedersuiker*
  • 100 gr roomkaas*

Bereiding

01

Verwarm de oven voor op 170 graden (boven- en onderwarmte).

02

Hak de pecannoten fijn. Meng dit met de donkerbruine basterdsuiker en het kaneelpoeder en zet apart.

03

Klop de roomboter met de witte basterdsuiker luchtig met een mixer. Voeg één voor één de eieren toe en mix ze door de boter.

04

Voeg het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout toe en mix nog even kort.

05

Giet de helft van het beslag in een ingevette tulband vorm. Verdeel de pecan kaneelsuiker over het beslag, zorg dat het helemaal bedekt is. Verdeel dan het resterende beslag over de vorm.

06

Bak de paastulband in 50 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. De cake is gaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt wanneer je deze in de cake steekt. Laat de cake helemaal afkoelen.

07

Maak ondertussen het koffieglazuur. Zet een dubbele espresso (L’OR Crema Classique koffiebonen), meet 25 ml af en laat deze afkoelen.

08

Mix de roomkaas met de poedersuiker glad. Voeg de espresso toe en mix kort. Laat tot gebruik staan in de koelkast.

09

Verdeel het glazuur over de afgekoelde tulband.

10

Garneer de paastulband met chocolade eitjes, paashaasjes, paassnoep en wat extra pecannoten.