Ontdek deze heerlijke mokkataart van Uit Paulines Keuken en verleid je zintuigen. Geniet van de perfecte balans tussen luchtig biscuit, zoete tonen en de pittige smaak van L’OR Forza koffie.
Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch), 160 graden (hetelucht).
Mix voor de biscuit cakelaagjes de eieren, 140 gram suiker en vanillesuiker schuimig en luchtig, gebruik een mixer en mix tenminste 8 minuten. Zeef het zelfrijzend bakmeel en maïzena en spatel (dus niet mixen) voorzichtig door het eimengsel tot het bakmeel volledig is opgenomen. Probeer het beslag zo luchtig mogelijk te houden. Verdeel het beslag over een ingevette bakvorm. Bak het biscuit 30 minuten. Laat het biscuit een paar minuutjes afkoelen in de vorm voordat je het op een rooster verder af laat koelen.
Tip: Biscuit maken is niet moeilijk, maar het is belangrijk dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Wanneer je de eieren eerst 5 minuten in handwarm water legt zal je biscuit zeker lukken.
Maak een koffie suikersiroop om de biscuit een extra lekkere smaak te geven. Los 50 gram suiker in een steelpannetje met 50 milliliter water. Laat afkoelen en roer er 25 milliliter koffie door. Zet tot gebruik apart. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin, schud van de pan op een bord en laat afkoelen.
Maak de mokka botercrème. Omdat je en de tussenlaagjes en de volledige taart besmeert met botercrème heb je zoveel nodig als het recept beschrijft. Laat 100 milliliter koffie tot kamertemperatuur afkoelen. Mix de boter en poedersuiker romig, ca 8-10 minuten. Roer de vanillevla los, voeg toe aan het botermengsel en klop goed door. Als laatst voeg je de afgekoelde koffie toe, mix tot deze volledig is opgenomen.
Tip: Ook bij het maken van botercrème moeten alle ingrediënten dezelfde temperatuur hebben, anders gaat je botercrème schiften. Is dit toch gebeurd? Geen paniek, zet de kom op een pan met een laagje water, verwarm de botercrème een klein beetje. En klop daarna met een mixer opnieuw goed door. Herhaal eventueel als dat nodig is.
Zet de mokkataart in elkaar. Snijd de biscuit horizontaal in 3 lagen. Bestrijk de lagen met de koffiesiroop. Gebruik de helft van de botercrème voor de lagen en bovenkant van de taart. Bestrijk 1 laag met botercrème, leg de volgende biscuitlaag erop en bestrijk opnieuw met botercrème. Maak zo 3 lagen en besmeer de bovenste laag iets royaler met de botercrème.
Bestrijk de zijkanten van de taart met de andere helft van de botercrème. Druk het getoaste amandelschaafsel er tegenaan. Klop slagroom met een zakje vanillesuiker stijf en spuit op de bovenkant toefjes slagroom. Versier met hazelnoot chocolade ballen en wat geschaafde chocolade.