Serveer met een krachtige L'OR Espresso Ristretto 11 koffie en verwen je zintuigen. Nieuwsgierig naar andere lekkere recepten met een vleugje koffie? Bekijk de recepten van L'OR.
Toe aan iets anders dan de vertrouwde chocoladetruffels? Verwen jezelf en je gasten met heerlijke koffietruffels! Ervaar de heerlijke combinatie van koffie, chocolade en amarettikoekjes! Het is een ware tractatie voor al je zintuigen. Ze zijn ook gemakkelijker te maken van je denkt. Je hebt slechts vijf ingrediënten nodig! Wie verwen jij met deze koffietruffels met chocolade?
Serveer met een krachtige L'OR Espresso Ristretto 11 koffie en verwen je zintuigen. Nieuwsgierig naar andere lekkere recepten met een vleugje koffie? Bekijk de recepten van L'OR.
Zet één kop L'OR Espresso Ristretto 11 koffie. Gebruik 1 capsule.
Neem 150 ml ongeklopte slagroom en voeg samen met de 30 ml ristretto koffie in een steelpan. Breng het mengsel al roerende aan de kook.
Hak de kookchocolade in stukken. Plaats de stukken chocola in een hittebestendige kom. Giet vervolgens het mengsel van slagroom en koffie over de chocolade.
Plaats de kom op een steelpan met zacht kokend water en roer totdat het gehele mengsel voor je koffie truffels gesmolten en zacht is.
Verwijder de kom van de pan en roer een scheut van je favoriete koffielikeur er doorheen. Laat het mengsel 15 minuten afkoelen bij kamertemperatuur en plaats de kom daarna in de koelkast.
Laat het truffelmengsel 1,5 à 2 uur in de koelkast afkoelen totdat het is gestold. Roer af en toe door.
Doe de verkruimelde amarettikoekjes in een lage schaal of diep bord. Duw de kruimels aan.
Laat de truffels nog ongeveer 15 minuten opstijven in de koelkast.