Verwacht je gasten voor het kerstdiner en wil je ze echt verrassen met een overheerlijk dessert om de avond af te sluiten? Dan is dit koffiemousse recept perfect! En doordat er geen gelatine in zit, is het ook heel gezond! Voeg je favoriete espresso of ristretto toe voor een overheerlijke intense koffiesmaak. De koffiemousse maken kan prima de avond van tevoren, hierdoor geniet je de avond van een heerlijk kerstdessert, met één handomdraai.
Geniet van je koffiemousse!
Hoe maak je dit heerlijke nagerecht voor de feestdagen?
Maak je favoriete sterke espresso of ristretto. De koffie moet goed sterk zijn, dus wees niet bang om een intense smaak te kiezen. Meet hierna 60 ml af en los een snufje zout op in je hete koffie. Zet de koffie daarna in de koelkast om af te koelen.
Als de koffie goed is afgekoeld, doe er dan de eierdooiers door met een mixer.
Weeg de slagroom af en klop deze, met schone gardes, stijf/lobbig met de helft van de suiker (30 g). Zet dit mengel ook in de koelkast om af te koelen.
Als alles goed gekoeld is, mix dan de koude koffie door de slagroom. Doe dit ook weer met schone gardes. Maak hierna je gardes nogmaals schoon en goed vetvrij. Dit kan bijvoorbeeld met een doekje met wat citroensap.
Pak een rvs kom (ook wel bekken genoemd) en maak deze ook goed vetvrij. Meng hierin het eiwit samen met de resterende suiker stijf.
Spatel het eiwit voorzichtig door het slagroommengsel.
Neem glazen coupes om de mousse mooi te serveren. Stop het koffiemengsel in deze coupes en zet deze (afgedekt) minimaal 6 uur in de koelkast om verder op te stijven.