Laat je verleiden door deze heerlijke koffiemuffins met ahornsiroop en pecannoten van Uit Paulines Keuken, gemaakt met de intense smaak van L’OR Forza koffie. De kruidige en uitgesproken koffiesmaak past perfect bij de zoete en nootachtige smaken van ahornsiroop en pecannoten.
Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch), 160 graden (hetelucht). Vet de muffinvorm in met boter. Zet de L’OR Forza koffie en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Smelt de boter in een steelpannetje. Meng de bloem, suiker, zout, bakpoeder en baking soda in een kom door elkaar.
Klop in een andere kom het ei los, schenk de karnemelk en (afgekoelde) koffie erbij en klop met een garde tot een glad mengsel. Voeg dit mengsel beetje voor beetje toe aan het bloemmengsel en mix met een mixer tot een glad beslag.
Mix daarna de gesmolten boter en de ahornsiroop door het beslag en spatel tot slot de pecannoten (houd 12 pecannoten apart) erdoor.
Verdeel het beslag over de ingevette muffinvorm, druk op elke muffin een pecannoot en bak 30-35 minuten tot de muffins goudbruin en gaar zijn. Test met een satéprikker of de muffins gaar zijn, komt de satéprikker er droog uit dan is de muffin klaar, kleeft er beslag aan de satéprikker, zet de muffins dan nog 5 minuten terug in de oven en test opnieuw. Drizzle er eventueel nog een beetje extra ahornsiroop over.