Mix de eieren luchtig met de suiker. Mix net zolang tot je een lichtgele luchtige massa hebt. Houd minimaal 5 minuten aan. Zeef de bloem en voeg toe aan het mengsel, samen met de bakpoeder, gemalen L’OR Forza koffiebonen en cacaopoeder. Spatel het mengsel goed door. Laat in een pannetje de boter rustig smelten. De boter mag niet te warm worden. Voeg de koude melk toe aan de gesmolten boter en voeg dit vervolgens toe aan het mengsel. Spatel het mengsel tot een glad beslag.
Als het madeleinebeslag klaar is kun je de spuitzak vullen. Sla de rand van de zak om en vul met behulp van bijvoorbeeld een pannenlikker. Laat het beslag in de spuitzak minimaal 2 uur rusten in de koelkast. 6 uur rusten is nog beter.
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
Vet de madeleinevorm goed in met een dikke laag boter. (Je kunt de bakvorm ook eerst inbakken. Smeer hem dan in met een beetje olie en leg hem 20 minuten op 190 °C in de oven.) Knip het puntje van de spuitzak af en vul de vormpjes met het beslag. Let op dat je bij het vullen van de vormpjes ze niet volledig vol spuit, de madeleines gaan namelijk opzwellen en daar is ruimte voor nodig. Spuit de vormpjes voor driekwart vol.
Nu kunnen de madeleines de oven in. Die moet echt goed heet zijn. Bak de madeleines circa 12 minuten tot ze een mooi kleurtje krijgen en een beetje krokant van buiten zijn.
Haal de madeleines uit de oven en laat ze 30 seconden afkoelen, zo gaan ze makkelijker uit de vorm. Stort de madeleines uit de vorm en laat ze verder afkoelen.
Versgebakken zijn de madeleines het lekkerst, geniet! De mooiste madeleines hebben een buikje.
Glacage: Meng de L’OR Forza espresso met de poedersuiker. Lak met dit mengsel de madeleines in aan de ribbelkant.